A nehéz szülés

Anyósomnak készültem ajándékot varrni. Korábban festettem Simon úr féle legvastagabb anyagot, gondoltam ez jó lesz táskának. El is kezdtem varrni, de sehogy sem tudtam az anyósomhoz elképzelni a leendő végeredményt. Félretettem.

Találtam azthiszem a foltvarrós topicon egy hajtogatott virág mintát. Ez is elkészítettem. Simon
úr féle közepes vastagságú anyag, régebbi saját festés. Első körben táskának indult, de miután láttam, hogy az anyag jellegéből kifolyólag milyen plasztikus térhatása van, jobbnak láttam, ha párna lesz belőle. Megvarrtam hozzá a keretet is. Stircelt kerek kivágással, szabad gépitűzés. Alsószálnak horgolócérna. Visszáján tűzve. Alig tűztem valamennyit, mikor is egyre jobban tudatosult bennem, hogy ez egy "húsevő virág" és abszolult nem tetszik. Ezt is félretettem. Ekkor már este 8 óra volt. A pánik egyre nagyobb,egész nap varrtam és érdemleges ajándékom még mindíg nincs. Persze szídtam magam, hogy miért hagytam ezt az utolsó pillanatra.


Utoljára végigpörgettem a foltvarrós topicot és ott találtam rá a "tulipános" táskára. Ha nem bonyolítom túl, egy este alatt kivitelezhető, mutatós darab.
Cicvarek oldalán meg is találtam a szabásmintáját. Az elejére egy dunántúli tulipános hímzésmintát applikáltam.
Az egészet szabad gépitűzéssel letűzem. Gombokkal erősítettem a pántokat, belűlre zseb és kész.
Megjegyzések

 1. Ez a tulipános remek,kár hogy nem lett kész a tavalyi pályázatra!

  VálaszTörlés
 2. Nekem tetszik a "húsevő" virág:))
  Nincs meg a leírása? Talán más színösszeállítással és vékonyabb anyagból szelídebbnek hatna.

  VálaszTörlés
 3. Ahama, linknek kitettem a húsevő virághoz a leírást. Teljesen igazad van abban, hogy ez egy nagyon szép minta, csak éppen "rosszkor volt rossz helyen".

  VálaszTörlés
 4. Bocs, de nem találom, hogy hova tetted fel azt a linket.A keresőben viszont szerepelt Harangod neve.Mi egy időben rendszeresen jártunk oda, legutóbb 2004-ben voltunk. Lehet, hogy már találkoztunk?:)

  VálaszTörlés
 5. Nem próbálkozom többet az utólagos beszúrással húsevő virág ügyben. Ledanna 2007.juni 15.-i bejegyzésében mutatja be nagyon részletesen ezt a technikát. Sajnos Harangodon még sosem jártam, de ez nem jelenti azt, hogy még nem találkoztunk.:-)

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörű dolgokat készítesz, most lapozom vissza a blogodat, de már nem bírom szó nélkül:)) Tutira fogok nemezelés-ügyben is segítséget kérni, én majd a jövőbne szeretném kipróbálni.

  Nem is tudtam, hogy Simon úr három vastagságot árul. Nekem 200 és 300 forintos van. Van egy ezeknél is vastagabb fajta? Az mennyibe kerül?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések