újra táblácskákról


Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen, sokatokat érdeklő dolgot sikerült megmutatnom.
Nagy érdeklődésre való tekintettel, akkor egy kicsit részletesebben a táblácskákról.

Az egész úgy kezdődött, hogy nagyon tetszenek ezek a Country painting oldalak. Nagyon szívesen készítenék hasonló dolgokat, de úgy érzem, túl sok beruházással járna. Festékek, ecsetek stb.

Gazdálkodjunk abból, amink van. Textil és némi festék + egy ecset.
Én nem tudom más hogyan csinálja, csak azt tudom leírni, hogy én hogyan fogtam neki.
Kiindulási alap, egy teáztatott textil. Jelen esetben Simon Úr (06-94-594-154) féle "legvékonyabb".
Utána megrajzoltam a feliratot és a mintákat ezzel a sima, rostirónnal.A minták teljesen egyszerűek, szerintem hasonlókat bárki meg tud rajzolni, de ha mégis úgy gondoljátok, hogy ez probléma, kell venni egy karácsonyos színezőt, a textil alá rakva biztos, hogy remekül átmásolható.

A babáknál az arcot akril festékkel szokták megfesteni, így én is azzal festettem ki őket. Kipróbáltam sima vízfestékkel, azzal is lehet. Mosni ezt ígyse-úgyse szabad, mert a rostirón víz hatására szétfut. Festés közben is volt ahol szétfutott, de néha kifejezetten jót tett a képnek.
Ha valaki tudna jobb eszközt a minta megrajzolásához, azt szívesen venném, mert, ha mosható, akkor bármibe "bedolgozható" lenne.
Én nem is gondolkoztam rajta még túl sokat, mert a fa táblácskán úgysem nagyon lehetne mosni. Ez nem egy hosszú évszázadokra készült "műalkotás".
Colette, hidd el, ez még a textil képeslap ragasztásánál is egyszerűbb. Nagyon gyors és egyszerű technika. (évek óta textillel díszített képeslapokat ragasztunk a gyerekekkel a suliban)
Hunszil, a fa táblácska felajánlást nagyon köszönöm, de nekünk is van, csak elő kell keresni. Inkább Te is készíts belőle valami szépet és mutasd meg nekünk.

Kastan, köszönöm szépen:-))

Megjegyzések

 1. Szerintem a textilfilc jó lenne kontúrozni.Nem tudom,ennyire vékony hegyű kapható-e,de a normállal is szépen lehet dolgozni,600 körüli áron vettem darabját.Kitöltésre az üveges textilfesték lenne jó.Nekem abból mindig van pár üveg,erre-arra úgyis elfogy.Persze a legjobb a meglévőből gazdálkodni,ha nem akar az ember beruházni semmibe.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó táblácskákat készítettél! Igazán jók a rajzok, nagyon ügyi vagy!:o)

  VálaszTörlés
 3. Ajaj félreértés történt. Gyorsan ki is törlöm a képeket. Ami a mai bejegyzésbe bekerült, azokat nem én festettem, csak illusztrációnak raktam be.
  Violini, a textilfesték persze a legjobb, kétség nem fér hozzá. Ha a textilfilcből lehet ilyen tűhegyüt kapni, akkor minden meg van oldva.

  VálaszTörlés
 4. Sajnos én először minden újtól berzenkedem, valószínű most is hirtelen véleményt alkottam. Továbbra is tetszenek, főként, hogy lenne mit rajzolnom rájuk:)))
  Majd a téli szünetben kipróbálom, ha lesz nekem ilyenem...

  VálaszTörlés
 5. Nekem selyemkontúr festékem van itthon, ha nagyon profi az ember, tud ilyen vékony vonalakat rajzolni vele. És a selyemkontúrhoz még lehet kapni szűkítőt is, még sajnos nem szántam rá magam, hogy kipróbáljam, pedig 3 éve vár kereten egy selyemkép... Hiába, nagy a vonzereje a varrógépnek. lehet, hogy mágnesből van. :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések