Sós kifli





Ha a vacsorára főt leves, nem a gyerekek szája ízének megfelelő (a sajtleves és a paradicsomlevesen kívül nincs is ilyen), akkor valami "ajándékkal" vagyok kénytelen előállni, hogy "nagyobb kedvvel" üljenek neki a vacsorának.
Ez jelen esetben a sós kifli.
Bodza Bea már bemutatott egy jó kis kifli receptet, ki is fogom próbálni, de most a jól bevált receptemet sütöttem meg.

50 dkg fehérliszt
20 dkg teljeskiörlésű
2,5 dkg élesztő
1,5 dkg só
2 dkg cukor
2 dkg tejpor, (ettől különösen tejes íze lesz)
2 dkg olvasztott margarin
4,5 dl langyos tej

Szokványos kelttésztát készítünk. Háromszög alakban felvágjuk, feltekerjük, vízzel megkenjük és megszórhatjuk sóval, len maggal, szezámmaggal, stb.



Itt is teszek a sütőbe egy kis vízzel teli tálat.
Előmelegített sütő - 200 fok - 25-30 perc



Megjegyzések

  1. Holnap ki is próbálom, csak szereznem kell tejport.

    VálaszTörlés
  2. Közönséges tejpor jó bele. Sajnos azt nem tudom, hogy minden bolt tart-e?
    Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép ez a blog, és nem beszélve arról, milyen hasznos. Hogy van erre időd, bár arra van, amire akarjuk, hogy legyen!!!Lehet, hogy nálad 48 órából áll egy nap:))) Ismered a Nyers Csaba féle Gabonakonyha című könyvet???

    VálaszTörlés
  4. Nyers Csaba könyvét már évekkel ezelütt megkaptam.
    Pont a hétvégén készítettem el (sokadszor) a mézes szezámgolyót, és gondoltam arra, hogy írok is (forrás megjelöléssel) egy sorozatot az általa említett magokról.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések