Csokoládés "lepényke"




hozzávalók:
75 g puha vaj
75 g porcukor
75 g barna cukor
1 tojás
175 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
csokoládé darabok
annyi tej, hogy ragacsos masszát kapjunk

vajat a cukrokkal kikeverjük, tojást elkeverjük, majd hozzáöntjük, sütőporos lisztet beleszitáljuk a vajas masszába, kicsi tejet adunk hozzá, majd a csokoládé darabokat is belekeverjük.
Diónyi halmocskákat kanalazunk a kivajazott tepsibe, és még szórunk rá egy kis tört csokoládét.
(arra figyelni kell, hogy ne tegyük őket egymáshoz közel, mert sütés közben duplájára nőnek)
Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Puha, omlós "legénykéket" kapunk.

Megjegyzések

  1. Szia Réka!Már egy ideje olvasgatlak! Először a takarék tűzhelyed fogott meg. Nagyon szeretnék egy kemencét és kandallót vagy kályhát.majd meglátjuk mi lesz belőle.A szemben lakó néninek szuper kemencéje van ott szokta sütni a lakodalmas és a húsvéti kalácsot.ez a süti nagyon guszta , ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Szia Réka!
    Én is olvasgatlak már egy ideje, és hogy kapcsolódjam az előttem szólóhoz a tűzhelyed nekem is nagyon tetszik. A férjem ősszel rakott egy kemencét, és már 2x sütöttünk benne mi is.
    Köszi ezt a sütemény receptet,van nekem is hasonló, de kipróbálom ezt is! Szia! Márti

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések