Nyár és tél

Ha már volt "tavasz és ősz" akkor ez a bejegyzés nyugodtan viselheti a "nyár és tél" címet.

Paminánál nagyon megtetszett a horgolt nyaklánc, és annyian zsugorkáznak mostanában, hogy ahhoz is kedvet kaptam. Ezt a nyári hangulatú nyakláncot akkor horgoltam, mikor még elhittem, hogy hamarosan itt a nyár.
Fogalmam sincs, hogyan kell hivatalosan ezt készíteni,én horgoltam mindenféle virágokat és sima láncszemekkel összekötöttem.


Aztán jött a felismerés, hogy mégsem jön még a nyár, sőt a tavasz se nagyon, úgyhogy életemben először kötök csavart mintát, ami amolyan "télies". A könyv, amiből vettem az ötletet, övet készít belőle, én még nem tudom.
Megjegyzések

 1. Nagyon szép lett a nyaklánc! Annyira csodálom a bátorságodat... kötni is mindjárt egy jó kis csavartmintát kezdésnek? :o)
  Nagyon ügyes vagy!!

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű ez a barna kötött darab!!!

  VálaszTörlés
 3. Abile, a kötés volt az első kézimunka, amit lányként az anyutól megtanultam. Kötöttem én a férjemnek pulóvert is. Bonyolultabb, vagy annak tűnő darabokba nem mertem még belefongni. Ez a csavart minta az "annak tűnő" kategória. Ha valaki úgy érzi, hogy érdekli a menete, szivesen felteszem.
  Szera, nekem is nagyon tetszik.

  VálaszTörlés
 4. mindkettő nagyon klassz lett a maga nemében! engem érdekelne a menete is:)!

  VálaszTörlés
 5. Engem érdekelne a menete, szeretem a csavart mintát. Én lehet, hogy valami bolerófélét készítenék. Olyan melle alattit. ez lenne a mell alatti rész pántja, aztán két csík melleken és a vállon-háton keresztül. Mindjárt elkészül egy ilyenem és mutatom...

  Alá pedig bűvülő aljú blúz.

  VálaszTörlés
 6. Húú, ez a csokibarna kötés engem is megfogott! Nagyon klassz!

  VálaszTörlés
 7. Olyan szép a fonálgombolyag, mintha azon is a csavart minta lenne!

  VálaszTörlés
 8. ez a fonal nagyon szép, még gombócban is:D a kosárfonatos minta nagy szerelmem, de még eddig nem mertem nekiállni, kíváncsian várom a menetéről a leírást, fotókat:o)köszi

  VálaszTörlés
 9. Nagyon jól mutat a képecske a virágon, milyen sokszínűen lehet felhasználni a zsugorkát!!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések