Túrókifli


Én nagyon szeretem ezt a hajtogatott tésztát, mert remek pogácsa és egy kis cukorral finom édes sütemény készíthető belőle.

Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg liszt
20 dkg túró
1 kiskanál porcukor
csipet só
lekvár

Az anyagokat gyorsan összegyúrjuk. A tésztából cipót formálunk és 1/2 cm vékonyra nyújtjuk.
Háromszor pihentetés nélkül összehajtjuk.
Legalább két órát hűvös helyen pihen.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk, lekvárral megkenjük.
Kifliket felsodorjuk,
225 fokon sütjük kb. 10 percet.
Még forrón vaníliás cukorban megforgatjuk.

Megjegyzések

  1. Ezt édesn még nem is próbáltam, pedig jól hangzik! :) Én sósan, sajtosan szoktam sütni, amúgy ugyanez a tészta.

    VálaszTörlés
  2. Szintén a sós megy nálunk is,de ki fogom próbálni az édes verzióját. Hú de megkóstolnám most!

    VálaszTörlés
  3. Egy ideig én is azt hittem, hogy ez csak sós tésztának jó, de nem így van.
    Próbáljátok ki!

    VálaszTörlés
  4. A szakács szomszédom lepett meg a múlt héten egyik este ezzel, mikor dögéhesen fél kilenckor hazaestem.
    Ő édesen készítette és csigákat készített belőle.
    Isteni finomak voltak. Csináltam egy gyors fényképet, majd befaltam az egészet egy pohár tejjel.
    Már megvettem a túrót, hétvégén én is kipróbálom!!!
    Millie

    VálaszTörlés
  5. jo lenne ha valaki at tudna firditani az adagot dkg-rol oz.ra elore is kosz.
    Etelka

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések