szappanok


Mióta Zsófi lányom bőrét teljesen rendbehozta egy kecsketej szappan, ellenhálhatatlan vágyat éreztem arra, hogy én magam készítsem el Neki.
Persze a hagyományos, disznóölésekhez kapcsolódó szappanfőzés már nagyon rég óta érdekel, de az, ezidáig csak vágyálom maradt.
Nemúgy, mint a most oly nagy divatnak örvendő házi szappan készítés.
Hetek óta ezzel kelek, ezzel fekszem. Kismillió oldalt átolvastam, jegyzeteltem, kalkuláltam. Aztán beszereztem az olajakat, a lúgot, és nekiálltam. Eddig még csak ennyi készült, van köztük levendulás, natúr és tejsavós. A kecsketejeset a jövőhéten készítem majd el.
Ezek már két hete pihennek, lassan kiosztom őket a családban tesztelésre.
Nagyon tetszenek a sütit utánzó szappanok, találtunk is a lányaimmal a MESKA-n egy készítőt, aki olyan élethű szappanokat készít, hogy nem lehet éhesen nézegetni őket, mert az ember beleszédül. (pláne ilyenkor a böjti időszakban), de énhozzám ezek a tömbszerű (puritánabb) szappanok állnak. Igaz, én nem is akarom ezeket kiárusítani, családi felhasználásra szánom őket. (és valószínű nem is lennék képes ilyen csodaszappanokat készíteni ;-)  )

Megjegyzések

 1. ez nagyon jó ötlet :) én is szeretnék házi szappankát készíteni, mert egyszerűen rajongok értük. én még a tanuló, szemlélő fázisban vagyok, a nem is tudom, hogy álljak neki fázisban. örülök, hogy azért nem én vagyok teljesen egyedül :)

  VálaszTörlés
 2. guszták a szappanjaid, kívánom, hogy hasznosak is legyenek. (ha benézel hozzám megláthatod hova varázsoltam a fonalaidat:)

  VálaszTörlés
 3. Szépek és a levendulától biztos nagyon finom illatúak is lettek!

  VálaszTörlés
 4. Imádom, hogy annyi dologba bele tudsz fogni és a sokadik új szerelem is lázba hoz. Rokon lélek:)
  Még csak sima szappanokkal játszottam, de a disznóöléses múltúak nagyon izgatják a fantáziámat - különösen, hogy néhány ilyen esemény felfedeződött a környezetemben:)

  VálaszTörlés
 5. szerintem pont ugy nez ki, ahogy kell. nekem azok a sutisek egyaltalan nem vozoak. engem is erdekel a szappan keszites, csak felek belevagni:-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések