Házikencék

fürdőbombák:


Kevertem - kutyultam a napokban mindenfélét. 
Sok-sok szappant, kecsketejeseket, illetve tejsavósokat, valamint nem hagyott nyugodni még néhány dolog.

Ilyen ez a fürdőbomba is. Ez csak azért is érdekes, mert mi inkább zuhanyozunk, sőt azt is mondhatnám, hogy csak zuhanyozunk, és nagyritkán, ha valaki nagyon át van fagyva, akkor beül egy kád melegvízbe. (vagy ha lázas, de akkor természetesen hűtőfürdőbe ül, és nagyon nincs kedve fürdőbombázni. : ) )
De most a teszt kedvéért asszem Kati kicsit többet fürdik majd.

Szóval nem tudom, hogy hogyan kell szépen színezni, nem kerestem utána, és a pontos receptet sem tudom közzétenni, mert még nem próbáltuk ki, tehát nem is merem így látatlanban ajánlani. 
(rengeteg recept van a neten, nem nehéz találni)


dezodor:


Kevertem még egy dezodort is. Sheavaj, olívaolaj, szódabikarbóna, valamint kukoricakeményítő, illetve illóolajak.

fogpaszta:

Ezt ásványi fogporból, szódabikarbónából, tengeri sóból valamint kicsi olívaolajból és illóolajakból készítettem.
Ennek a receptjét ITT találjátok.

És még egy kérdést hagy intézzek hozzátok!
Van valamelyikőtöknek tapasztalata ilyen, vagy ehhez hasonló fogpasztáról?

Mi használjuk már egy ideje, de vannak olyan vélemények, akik szerint ezzel nem védem meg a gyermekeim fogait a fogszuvasodástól.
Tényleg nem szeretnék Nekik ártani, de nem vagyok benne biztos (sőt), hogy ez a fogpaszta rosszabb lenne, mint a gyári.
Tudtok nekem ebben segíteni? 

Megjegyzések

 1. csak az a gond ezekkel a házi készítésűekkel hogy jobban leviszi a lepedéket+a fogzománcot is koptatja,tehát vigyázni kell a használatukkal .a gyári készítményekben is van sz.bikarbóna csak kis mennyiségben.zita

  VálaszTörlés
 2. n nem ismerem, de amit Zita ír az egészen logikusnak hangzik a szódabikarbónáról.

  VálaszTörlés
 3. Azt nem tudom, mennyire koptatja a zománcot (meg szerintem van erősebb zománcozású fog és van érzékenyebb), de a fogorvosom véleménye szerint teljesen mindegy, hogy mivel sikáljuk a fogunkat, a lényeg a megfelelő mód és az elég hosszú fogmosási idő, de "akár üres fogkefével is lehet rendesen fogat mosni", ő ezt állítja.

  VálaszTörlés
 4. Réka én a fitt nők blogos receptet csináltam a golyónak és szerintem nagyon jó. Szépek lettek nagyon. Tuti fini lesz vele fürödni:)

  VálaszTörlés
 5. Nekem a fogorvos pont a szódabikarbónával történő fogmosást ajánlotta. De nem közvetlen evés után, mert van amitől felpuhul a zománc. Pl. gyümölcsök. Idő kell, míg visszakeményedik.

  VálaszTörlés
 6. Sztem ez annyira genetikai is! Édesanyám 58 éves és eddig két fogát vesztette el: egyet amikor velem, egyet, amikor az öcsémmel volt kismama. Gyerekkorában, hogy finom legyek, erősen hanyagolta a fogmosást, és mégis!
  Én konkrétan elgondolkodtam arról, hogy biztosan jó ötlet-e a még éppen csak kibújt fogacskát elkezdeni nyúzni mindenféle csuda kefékkel, műanyag botokkal, meg szintetikusan előállított krémekkel???

  Kevesebb cukor, cukros üdítő, nyalóka és több alma, körte. És ha éppen elalszik a gyerek a kanapén, akkor nem fogom felébreszteni az esti fogmosás miatt....

  Most lehet dobálni Rám a köveket! :))

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések