Újjászületett!!!

Már majdnem feladtuk...
De hagy kezdjem az elején!

Tavaly nyáron találtunk Nagykörűben a sárgarépa zöldjén egy tetszetős kis hernyót. A gyerekeknek annyira megtetszett, hogy arra gondolunk,megpróbáljuk végigkövetni pillangóvá válását.
Ő Hermann, aki itt még nem más, mint egy gyönyörű fecskefarkú pillangó hernyója.Zsófikám berendezett neki egy dunsztosüveget, még játszóteret is csinált neki, mert határozottan láttuk rajta, hogy lelkibeteg.
Ahogy teltek a napok egyre lassúbb lett, és az eleinte oly nagyétvágyú Hermann már enni sem akart, csak gubbasztott egy helyen.
Gondoltam gyorsan lefényképezem még az üvegben mielőtt elpusztul, de már nem találtam. Persze, mert én egy zöld hernyót kerestem, miközben ő aznap reggelre már bebábozódott, téli álmát alvó pillangó bábjává változott. (sajnos ezt a képet nem találom, pedig nagyon érdekes volt, ahogy két pókháló vékonyságú fonálon kikötötte a bábját a faághoz.)
Ezért volt már szegénykém olyan lassú, Zsófi meg játszatni akarta...

Aztán hosszú hetekig semmi.
A gyerekek tegnap kihozták a dunsztosüveget a konyhába, hogy szerintük ezt a szegény Hermannt mi nagy buzgalmunkban el tettük láb alól. Tuti kiszáradt!

Ma reggel ahogy a konyhaasztalnál ülök, és iszogatom a kávémat, egyszercsak a szemem sarkából azt észlelem, hogy valami mozog az asztal sarkán álló üvegben.
Nem akartam hinni a szememnek. Hermann verdesett gyönyörű szárnyaival!!!
Szegény alig fért el az üvegben.
 Ezen a képen látszik a bábja is egy kicsit, de már ott van Hermann is!

Aztán hősiesen átraktam egy 5 literes üvegbe, szedtem neki virágot, meg esővizes leveleket. Megvárja míg mindenki hazaér, aztán holnap Katica még beviszi az oviba, és utána búcsút veszünk egymástól!
Megjegyzések

 1. De csodaszép! És milyen szerencsések vagytok!

  VálaszTörlés
 2. mikor a fiuk meg kicsik voltak mi is szereztunk lepke hernyokat kifejezetten gyereknek valot:-), egeszen picik voltak eleinte es valami csoda volt nezni. azota probalkoztunk befogott hernyoval, de megdoglottek. lehet, hogy iden ujra probaljuk, mert ez tenyleg egy elmeny!

  VálaszTörlés
 3. Csodajó,miből lett pillangó! Köszi, hogy megosztottad, ilyet még nem láttam. :)A pillangó gyönyörű!+

  VálaszTörlés
 4. Fantasztikus élmény lehetett! Meseszép!

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű!!! A történet és a pillangó is :) Szerencsések vagytok, hogy láthattátok Hermant átalakulni...

  VálaszTörlés
 6. Elképesztő a természet csodája! Gyönyörű minden formájában!

  VálaszTörlés
 7. Ez tényleg egy csodás történet. :) Hernyónak is annyira szép! Szerencsés vagy hogy pont láttad az átalakulásást.

  VálaszTörlés
 8. Hat meg mikor egy ember ujjaszuletik Krisztusban!

  VálaszTörlés
 9. Ezt hogy meg lehetne szkreppelni! Nagyon élveztem, amíg végigolvastam! A játszótér a kedvencem!:)))A fotók csodásak! Köszi az élményt!

  VálaszTörlés
 10. Nahát! Ilyet még én sem láttam! Megmutatom majd a lányomnak is.. Igazán érdekes volt, köszönjük szépen! :)

  VálaszTörlés
 11. Ez valami csodás élmény lehetett! Köszi, hogy megosztottad velünk.

  VálaszTörlés
 12. Egészen meghatódtam ahogyan olvastam...egy kis élet született a szemetek láttára! Mi is hasonlót éltünk ma át-bár jóval triviálisabb: kikeltek a keltetőben a tojásokból a kiscsibék! Felemelő érzés, amikor az élet születésének szemtanúi lehetünk!

  VálaszTörlés
 13. Hogy ez a természet milyen tökéletes Művész! Csodás formákat, mintákat képes alkotni! Ti pedig fantasztikusan meglátjátok a lehetőségeket és tudtok is vele élni, NAGYOK VAGYTOK!!! :)

  VálaszTörlés
 14. Hű ez tényleg klassz! Én kislányként ebihalakat fogdostam, és néztem hogy lesz belőlük béka. aztán mi is elengedtük őket. Csuda klassz dolgok ezek. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések