Homoktövis feldolgozás...

Legalábbis nálunk így történik:

Búzafű présen áttekerjük a bogyókat.
A kifolyt levet jégkockatartó zacskóban lemélyhűtjük.



A megmaradt "szárazanyagot" teljesen kiszárítom.



A magok épségben maradnak, viszont a héj olyan apró lesz, hogy simán át lehet az egészet szitálni.

A magokat így teszem el, és csak fogyasztás előtt őrlöm le őket.






A héj őrleményből készítem a homoktövis macerátumot .Ezt a gyógynövénykivonatos olajat használom fel a szappanokhoz illetve a kozmetikai készítményeimhez is. 

Megjegyzések

  1. Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást! :)

    VálaszTörlés
  2. És a magot, hogyan fogyasztjátok, vagy használjátok fel?

    A lefagyasztott levet azt mindennap fogyasztjátok utána?

    VálaszTörlés

  3. Ez nagyon komoly,
    és hiteles így!
    Gratulálunk!
    Lia.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól leírtad, most már így csinálom én is. Nyáron szüret után lefagyasztom a termést fél kilós tasakokban, ősztől hetente feldolgozzuk egy tasak tartalmát. Kábé 4 deci levet hűtőben tartjuk és egy hét alatt elfogyasztjuk. A magvak feldolgozásához a Piteba olajprést fogom használni https://www.piteba.com/eng/index_eng.asp

    Üdvözlettel Gábor

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések