A sárgarépa


 Ősz van, tehát még mindig betakarítás!!!

Kiszedtük a répát. Olyan nagy a szárazság, hogy a "mindenfélék" csúnyán elkezdték rágni a répát. Abból még hozzájutnak némi-nemű nedvességhez. 
Lehet, hogy ez a tény nem állja meg a helyét, de mi így gondoljuk. : ) 

Egy kis visszaemlékezés.
Március közepén elkezdtük a tavaszi munkálatokat,


és földbe kerültek a magok is:


Aztán hagytuk őket, hagy növekedjenek. Annyiban segítettünk csak nekik, hogy én a gazokkal kíméletlen voltam és Gábor kiépítette a csöpögtetőrendszert.



Augusztus utolsó napjaiban kitermeltük az összes sárgarépát.




A nem túl sok fehérrépát / gyökeret /, néhány paszternákot, és 3 gumó zellert.



A télálló sárgarépát elvermeltük homokba úgy, mint tavaly :





A többi sárgarépát ledaráltuk a zellerrel és a fehérrépával, némi petrezselyem és fokhagyma hozzáadásával.

Minden kiló darált ételízesítőhöz 20 dkg sót teszünk.
Remekül eltartható, abszolult vegyszermentes "vegeta".


Répa projekt kipipálva!!!!



Megjegyzések

  1. Az első képen balról a harmadik répa, az a csavaros, nagyon szép!
    Ezt az eltevési módot nem ismertem, de ki fogom próbálni, hagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több ilyen "szerelmetes répa" is nőtt az idén.
      Valószínű túl sűrűn vetettem a magokat, és nem egyeltem elég alaposan. Hála az égnek!!!

      Eszter nagyon egyszerű és nagyon finom! Próbáld ki!

      Törlés
  2. Nálunk még a földben vannak, egyelőre a zöldbab-tengerben hánykolódom... A zöldségkeveréket a sóval csak belenyomkodod az üvegbe, mint ahogy a darált paprikát szoktuk? Nagyon tetszik az ötlet, megcsinálom!

    VálaszTörlés
  3. Na az sem rossz!!! : ) Mármint a zöldbab...
    Egy edényben összekevertem az összes zöldséget, hozzákevertem az adott mennyiségű sót és máris ment bele az üvegbe, pont úgy, mint a darált paprikánál. Mi is csináltunk azt is. : )

    VálaszTörlés
  4. Minden elismerésem a tiétek. És köszi a képriportot, nagyon jó volt végignézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az elismerésedet!!!
      Örülök, hogy tetszettek a képek!

      Törlés
  5. Fantasztikus munkát végeztetek, jó érzés lehet így nekiindulni a zord napoknak. Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végülis a munkát nem lehet megspórolni, de az biztos, ha már egyszer elkézsül, akkor nagy könnyebbség, hogy kéznél van.

      Törlés
  6. de jóóó, kedvet csináltál egy kis konyhakerthez! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a célom!!!!
      Hogy megmutassam, hogy még így is lehet "gazdálkodni" Hétvégi falusiként. : )

      Törlés
  7. Ez a "vegeta" dolog tetszik. Kipróbálom, mert amúgy nincs sok zöldségem és nem is nagyon áll el. Köszi az ötletet!

    VálaszTörlés
  8. Na hát akkor pedig ez a legjobb dolog, amit tehetsz velük!!!
    Még télen is friss zöldségillata / íze lesz az ételeidnek!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Így csinálom a vegetát én is, de eddig lefagyasztottam. Csak a só van benne, ugye? Meddig áll így el? Kipróbálom pár üveggel, nem fagyasztok, ha nem muszáj. Köszönöm az ötletet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések