Sírjak, bosszús legyek, vagy...

... szomorú?
Itt állok egy kisebb  katasztrófa kellős közepén.
Iszonyatosan hülye helyen volt ez a tálca,amin  a decemberi vásárokra készített fürdősóimat tartottam. Napjában legalább egyszer le kellett vennem a dobozról,  arrébb kellett raknom ahhoz, hogy a dobozból kivegyek valamit. Ilyenkor mindig tudtam, sőt mondtam is magamnak, hogy be kell csomagolnom őket, és el kell innen raknom, mert így folyton kísértem a sorsot. 
DE NEM TUDOM HOVA RAKNI, mert kész, belaktam a cuccaimmal az összes szabad területet. 
A varrással járó holmik pont elfértek. (kisebb túlzással), de szép sorban bekúszott az életembe még egy csomó dolog. Fonalak (nem kevés), aztán a gyapjúk és a rokka, ami  nem a legkisebb modell, aztán a szappanok. Nem elég, hogy az alapanyag is sok helyet foglal, de a késztermékeket is szellős helyen, nem zsúfolva még minimum 4 hétig tárolnom kell. (Emiatt nem is tudok sokat készíteni). Aztán a kozmetikum készítés, ennek is az alapanyagai, a tégelyek, a flakonok...

A jövőhét végén két vásárba is megyek, gondoltam addig már kibírja.

Szépen elterveztem, hogy ma  mi mindent fogok csinálni, leültem az asztalomhoz, persze megint "abból" a dobozból kellett valami, (de ne is kérdezzétek, nem találtam jobb helyet ennek a tálcának),és mikor már vissza tettem volna a tálcát, egyszercsak, mintha egy láthatatlan kéz lesöpörte volna a poharakat, mind elborult. És nem elég, hogy borult, még esett is. Bele a földön lévő anyagos,illetve fonalas kosarakba. 
Kettő maradt csak állva. Van olyan pohár, ami el is törött. 
Nem tudom, hogy hogyan kezdjek neki a feltakarításának.
Rengeteg munka, energia és pénz...
Értékes sókból, illóolajokból készültek ezek a méregtelenítő fürdősók. 

Álltam csak lemerevedve, és tényleg nem tudtam, hogy sírjak-e vagy kiabáljak?
Hosszú percek után úgy döntöttem,hogy megírom ezt a bejegyzést, és azalatt hátha az a láthatatlan kéz össze is takarítja, sőt színek szerint szét is válogatja az összekeveredett sókat. (mert ez így összekeveredve már sajnos olyan formában, ahogy én szerettem volna, használhatatlan.)

Napok óta gondolkozom azon, hogy szert kellene tennem egy műhelyre. Ahol elférek, ahol a termékeim személyes átvétele is megoldható lenne, ami tulajdonképpen a "munkahely" funkcióját töltené be.

Vajon ez a dolog ma délelőtt azért történt velem, hogy még egy indok legyen emellett az ötletem mellett?

Megjegyzések

 1. NAGYON átérzem a helyzetedet! Én a dühöngés mellett voksolnék, de csak azért, mert elméletben olyan jól tudom a dolgokat... Tegnap este nagy csattanás hallatszott a kamra felől, a bentfelejtett cica felugrott arra a tálcára, ahol a dupla adag gyógynövényes szappanom száradt... 1-2 épen maradt szappan a mérleg, a többinek letört a sarka, szirma... Én sem dühöngtem, csak bennem rekedt a szomorúság, egy nyikkott sem tudtam szólni... Remélem, kiadod magadból a dühöt és utána szép napod lesz! EZT KÍVÁNOM!:) ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira aranyos vagy, köszönöm.
   Éreztem, hogy ott kell hagynom az egészet, mert csak toporogtam, toporogtam.

   Törlés
 2. Jaj,jaj! Én a dühöngést azért javaslom, hogy kiadd magadból a feszültséget! Utána jobb lesz továbbfolytatni. És lehet, hogy ez tényleg egy jel, ami egy műhely felé vezet!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elszállt a dühöm, szépen összeszedtem, amit összetudtam, és visszatöltöttem a poharakba.
   Kissé szépséghibásak, de a hatóanyagok benne vannak. : )
   Sokatlátott fürdősó...
   (ismeri a "külvilágot" is. :))

   Törlés
 3. Ó, Istenem, annyira sajnálom! Csodálom az önuralmadat, hogy volt erőd ehhez a bejegyzéshez! Nem lehet a feltakarított fürdősót valami "jótékony vegyes" néven értékesíteni, jutányos áron, kármentésképpen? A bosszúságtól ez sem ment meg, de kár lenne az értékes alapanyagokért. Én biztosan vevő lennék egy ilyen "re-spa" csomagra.... :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, aranyos vagy!
   Kifejezetten terápiásan hatott rám ennek a bejegyzésnek a megírása.
   Teljesen ki tudtam magamból írni az összes érzést, gondolatot ami a fejemben volt.
   Még tegnap a bejegyzés megírása után elkészítettem ezeket a "re-spa" termékeket. : )

   Törlés
 4. Épp ezt akartam írni, mint Eszter: én örülnék a kavartynak is:)))
  A dühöt pedig add ki most, mert valaki más kapja meg, az meg még több dühöt von maga után:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerencsésen megúszta a család is. Nem kaptak a felzaklatott lelkemből.
   Nekem mindig is terápiás eszközöm volt a naplóírás. Most újra bizonyságot tett erről. : )

   Törlés
 5. A kevert sónak én is nagyon örülnék. :) Nem lenne az olyan vészes szerintem. Ettől függetlenül nagyon is megértem a bosszúságodat, hiszen mennyi munka, energia és pénz volt azon a tálcán. :( Remélem, végül sikerült megnyugodnod, és megszüntetned a hadiállapotot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Viszem őket magammal a dec.1.-i lakásvásárba.
   hamarosan jövök a pontos címmel, részletekkel is. (még én sem nagyon tudok semmit.)

   Törlés
 6. Ne szomorkodj, Réka! Puszild meg a gyerekeidet és öleld meg a férjed! A többi majd lesz valahogy... Sokszor puszil: Eszter (innen a "szomszéd" Fráter György utcából)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eszter köszönöm.
   Jó lett volna, ha valaki "kéznél van". Valaki ölelgetni való. : )

   Törlés
 7. Együttérzek, és úgy gondolom egy műhely minden bütykölős asszonynak kéne pláne akik eladásra dolgoznak, vásárra készülődnek.Igen legyen egy saját tered, ahol kordában tudod tartani a dolgokat, vagy éppen kupit csinálni mert az alkotás hevében az magától úgy alakul. Szurkolok, hogy mihamarabb meglegyen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szilvi, köszönöm a szurkolást.
   Rengeteg időt vesz igénybe az elpakolás - rendrakás is, amit egy műhelyben nem kellene megtenni, mikor az ember másnap úgyis folytatja egy aktuális projekt elkészítését.
   Igen, szeretnék egy műhelyt!!! : )

   Törlés
 8. Réka! Szombaton engem is megölelhetsz,ha szeretnéd! Eszter

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések