Levendulaszörp

Egy szeretett nagykörűi ismerősöm receptje alapján készítettem el én is életem első levendula szörpjét.


Íme a recept:

2 liter víz
2 kg cukor
kb 4 bögre levendulavirág. Minél több a virág, annál aromásabb lesz a szörp.

Felforralt vízzel készítek egy cukorszirupot, ebbe belenyomkodom a levendulavirágokat (a szárat is bele lehet tenni, az is ugyan olyan aromás), így áll 24 órát.
Másnap leszűrjük, hozzáadunk némi citromsavat, én 1 evőkanállal tettem bele, rottyantunk rajta egyet, és üvegekbe porciózzuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Hihetetlen finom.


Megjegyzések

  1. Épp tegnap ittam ilyen szörpöt Tihanyban a Levendula házban. Nagyon finom volt és elhatároztam,hogy én is készítek.A gyerekek is várják nagyon,hogy itthon is legyen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések