Babaház / 1

Katica évek óta babaházat szeretne.
Két éve Karácsonyra kapott is egy puritán Német "Lidis" babaházat.Nem igazán szerette, alig játszott vele. Mindenáron Sylvanian babaházat szeretett volna. Rágja a fülemet évek óta hol nagyobb, hol kisebb intenzitással.
A napokban/hetekben megint belehúzott.
Hála az Istennek nem állunk úgy anyagilag, hogy akár még csak el is gondolkodjunk azon, hogy veszünk egy ilyen házat, meg amúgy is...

Tegnap délután egyszercsak belémhasított a felismerés! Miért is nem próbálunk meg ebből a házikóból kihozni valamit?

A két nagy gyerekem amúgy is Erdélyben "pihen" (A Kelemen havasokban túrázik:) ), tehát végre csak ketten vagyunk Katicával. Szegény gyerek éli a sokadik gyerekek tipikus életét. (Nem sok idő marad rá.)
De most csak Vele, csak miatta történtek a dolgok, és ezt nem is tudom, hogy melyikünk élvezte jobban! :)


A neten ispirálódtunk egy kicsit, abszolult rá bíztam, hogy milyen is legyen, na jó, némi finom terelgetéssel, amiből szerencsére Ő semmit nem vett észre, így nagy lendülettel neki is látott a festésnek.


Kevertük a színeket, aztán ha nem tetszett, még kevertünk egy kicsit hozzá addig, míg jó nem lett az eredmény.


Aztán nekiálltunk tapétázni, vaxolni.A cél az volt, hogy addig jussunk el, hogy a lakók lefekhessenek, tehát a ház nagyvonalakban készen legyen.
Most ilyen állapotban van a házikó.


Berendeztük a házhoz tartozó bútorokkal és némi Sylvániás bútorral is, mert nem az eredeti lakók költöznek be a házba, hanem Katica régi Sylvanian figurái.

Hálószoba: 

A "gyerekeknek" még nincs helyük, így az szülői ágy mellett ücsörögnek.


Rizslámpa karácsonyfadíszből:Nappali:

Itt kicsit sajnálom, hogy nem voltam határozottabb abban, hogy a tapéta fordítva kerüljön fel a falra. Katica a rózsákra "gyúrt", de a bordűrnek mégiscsak a plafonhoz közelebb lett volna a helye.


Nagyi még egyenlőre a kanapén fér csak el, de majd csak lesz neki is helye.


Konyha:Fürdőszoba:Lámpák szintén karácsonyfadíszekből:Ház oromzatán stukkó díszeleg.


(Ezeket a ronda zöld műanyag csavarokat valahogyan el kell majd tüntetni.)

Most következnek majd a belső munkálatok.


Pannit kérjük majd meg, hogy készítsen ezt azt,  mert Neki ez a miniatűr világ a kezében van. :) A fotózáson kívül a gyurmaékszerek készítése a másik nagy hobbi, na meg a zene. ( Ez kicsit fellengzősen hangzott, dehát most mit mondja, aprólékos precizitás szempontjából tiszta apja lánya.)
Zsófikánk pedig a soha ki nem apadó dekorálási kényszerét kiélheti itt is.


Hát ez most a mi nagy (családi) projektünk.  :)Minden tiszteletem és elismerésem a miniatűr babaházak készítőinek, de most mi nem erre törekszünk.
A legfontosabb a használhatóság, hogy lehessen vele (benne) tényleg játszani és, hogy a ház, a bútorok  elkészítése közös tevékenység legyen. 
Azt hiszem eddig jó úton haladunk.
Szeretjük csinálni.Megjegyzések

 1. Nagyon szép lett/lesz! és igen, annyira jó ilyesmit csinálni! gyerekkoromban saját magamnak sokszor kreáltam mamámmal, jó volt úgy együtt:), de egyedül is nagy örömmel és hetekig ebíbelődtem vele. Nagyon sajnálom, hogy a lányomnál olyan "igazi" babaházat nem sikerült összehozni:(, és most már lassan kinövi/kinőtte ezt a korszakot. (de még megvannak a gyerekkori bababútoraim, azzal még játszik)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen igazad van, és milyen jó, hogy még játékokkal játszik és nem csak a számítógéppel!
   Azt gondolom, hogy ezekre a tevékenységekre jobban fog emlékezni, mint arra, ha bemegyünk az üzletbe, és megvesszük a kész házat.

   Törlés
 2. Zseniális! Nagy családban egy kis lopott idő valamelyik gyerekkel, kettesben, az feltölti az embert és a gyerekét is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, sokkal sürűbben kellene ilyen "csak Veled" programokat beiktatni, de olyan nehéz.

   Törlés
 3. Szenzacios csaladi project! Kedves ,bajos , edes a babahaz minden kis reszletevel! :)
  Latom Annie Sloan Chalk Paint-el is dolgoztok, en is imadok vele kisebb-nagyobb butorokat,targyacskakat festegetni.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések