Kifli a gyakorlatban

Már osztottam meg kifli receptet, de bármilyen kelt tésztából készíthetjük. Én mostanában már mindent ebből a tésztából készítek. 
Pizzát, kakaóscsigát, zsömlét, kiflit.


A lényeg annyi, hogy vajazni kell.

Kifli készítése lépésről - lépésre



A szépre megkelt tésztát kinyújtjuk. Cipó alakja miatt adja is magát a kerek forma, nem sokat kell vele erőszakoskodni.


Aztán olvasztott vajjal megkenjük, és cikkekre vágjuk. (Ettől kifli a kifli. Hogy vajas, és tekert.)


Feltekerjük, és még fél órát a tepsiben pihentetjük.
Ilyenkor lehetne kenni tojással, rászórni ezt - azt.


Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.


 Mikor megtörjük, szépen foszlik a vajazás mentén.


Nagyon finom.

Megjegyzések

  1. Annyira szeretem a képeid! (Egyébként sokszor elcsodálkozom az emberi fantázia sokszínűségén, mennyi mindent lehet kihozni egy-egy tésztaféléből!:))

    VálaszTörlés
  2. OHHH da hätte ich gerne ein STÜCK...
    wünsche noch schöne WEIHNACHTEN
    bis bald die BIRGIT

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések