New York-i sajttorta (hamisan)

Ha így haladunk, nem tudom, hogy mi lesz velünk a nyáron. :)
Jön a fürdőruha szezon...
Katica viszont könyörtelenül süti a finomabbnál - finomabb sütiket.

Most vasárnap New York-i sajttortát készített.


Mi spórolósra vettük a receptet. Majdnem 600 g krémsajt az egy vagyon, úgyhogy kicsit módosítottam az összetevők arányán.
Így is nagyon - nagyon finom torta lett a végeredmény. 


A tésztához az hozzávalókat összekeverjük, kerek tortaforma aljába nyomkodjuk, 180 fokon 10 percig sütjük.

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját  a krém összes hozzávalójával együtt összekeverjük, majd ebbe finoman beleforgatjuk a felvert tojásfehérjék habját is.

A sütésnél van egy kis csavar.
A tortaformát beleállítjuk egy vízzel töltött tepsibe, és így tesszük a sütőbe. 180 fokon 45 percig sütjük.
Ha nem szilikon tortaformában sütjük sütit, akkor alufóliával bebugyoláljuk a formát, hogy ne menjen víz a tésztába.
45 perc után még 10 percig 150 fokon sütjük.
Miután kihűlt a tésztánk, berakjuk a hűtőbe teljes dermedésig, és csak utána vegyük ki a formából.



 Apának már csak ennyi maradt, de ezt is jól el kellett dugnunk magunk elől. :)



Megjegyzések

  1. Ó, de guszta!! Ügyes leányzó!

    VálaszTörlés
  2. Katica hány éves? :) :) Egyik kedvencünk a sajttorta, ki fogom próbálni ezt a receptet is! Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Mivel a krem sajt igen draga es sok kell belole igy ujjitottam. 5 kg yoghurtot hagytam kicsorogni (2 adagban sikerult) az tokeletes mennyiseg lett, 4 tojassal, cukor izles szerint (alltalaban fele adagokkal dolgozom mert nem vagyok edes szaju) Nem kellett hozza tejfol se tejszin - egy csipet so, vanilia vagy citrom hely es mehet a sutobe.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések