Vekni



A kenyerünket magam sütöm.
Nyáron egy tetőtéri lakás iszonyatosan meleg.
A sütő által keltett plusz hő, már senkinek nem hiányzik.

Konyha után erkély rehabilitációba kezdünk, ahova ki fogok majd tenni egy lábakon álló kis tűzhelyt, ami tökéletes lesz majd, mint "nyári konyha", de addig is ki kell találni valamit.

A sütést nem spórolhatom meg, a meleget sem, tehát csak az idő marad.

A nagy kétkilós kenyér helyett, több kisebb vekniket sütök. Többet egyszerre, így a mennyiség megvan, csak hamarabb elkészül, rövidebb ideig kell fűtenem a konyhát.



A másik nagy előnye, hogy többféle vekni sülhet egyszerre.
Ma olivabogyós, és diós süt.




Megjegyzések

  1. Nagyon szépek! :) Recept szerint? Vagy, ahogy nagymamám mondta: Gondolatformán?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem ismerek klasszikus kenyérreceptet.
      Több, mint 10 éve Erdélyben tanultam kenyeret dagasztani, és sütni a házinénitől.
      Liszt, víz, kovász, és só, no és egy icipici élesztő. Ö 10 kiló lisztbe tett 1 db 5 dkg-os élesztőt.
      Azt mondta, hogy ahány kiló a liszt, annyi marék só kell bele.
      A víz pedig érzés szerint, hogy dagasztható lágyságú tésztát kapjunk.
      Szigorúan nem gyúrni, hanem dasztani, tehál lágy a tészta. Én így tanultam Tőle.

      Törlés
  2. :) Csodásan néz ki! Nem csak fehérliszt, ugye?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések