Rozmaringbor


Sok-sok évvel ezelőtt készítettem néhány üveg rozmaringbort ajándékba, és saját fogyasztásra.
Olyan markáns, nagyon mélyre begyökereződő íze van, hogy azóta is, ha rozmaring illatot érzek, érzem a számban a bor zamatát, pedig csak néhány pohár rozmaringbort ittam eddigi életemben.

Évekig nem akadt a kezembe a recept, sőt volt, hogy kerestem és nem találtam.
De a napokban egyszercsak előkerült, mintha mi sem történt volna, olyan természetességgel sorakozott a többi recept között.

Íme a recept, hogy Ti is el tudjátok készíteni:

- 50 g rozmaringlevél
15 g galagonyabogyó
15 g mazsola
3 g fahéj
3 g cickafarkfűvirág
2-3 ek méz
2 l jó minőségű vörösbor

2 l borban 10 napig áztatjuk a keveréket. Naponta összerázzuk, majd 10 nap elteltével leszűrjük, és az elpárolgott bort pótoljuk.

Nagyon finom, nagyon egészséges, és húsok pácolásához is kiválóan alkalmas.

Recept: Barbara és Peter Theiss "Erdők, mezők patikája" című könyvében jelent meg.





Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.

Megjegyzések

  1. A hozzávalók után kimaradt az időtartam jelölő szó. Így egészen drámai a felismerés, amikor az ember rájön, hogy nem 10 percig, hanem 10 napig kell áztatni; hiszen aztán írod, hogy naponta kell rázni, és 10 nap után szűrni, s persze pótolni az addig leivott bort:)
    Köszönjük azért - csak hát oly' nehéz várni, amikor az ember már belenyalintana...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy szóltál.
      Figyelmetlen voltam.
      Javítottam. :)

      Törlés
    2. Köszönöm, hogy szóltál.
      Figyelmetlen voltam.
      Javítottam. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elmondod a véleményedet!

Népszerű bejegyzések