Húsvéti kalács


A húsvéti vacsora nálunk elképzelhetetlen kalács nélkül.
Mindenkinek megvan a maga dolga, az enyém a kalács.

Receptje: 
50 dkg finomliszt
50 g cukor
1 csomag vaniliáscukor
2 tojás
1,5 dl tej
2 dl habtejszín
2 dkg friss élesztő
1 csipet só

A száraz összetevőket összekeverjük, a tejet a tejszínnel kissé megmelegítjük és az élesztőt felfuttatjuk benne.
A lisztes keverékhez öntjük az élesztős tejet, és sima, ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
Lefedve meleg helyen fél órát kelesztjük.
Átgyúrjuk, négy hurkát gyúrunk belőle és négyes fonással megfonjuk.
Sütőformába rakjuk és még fél órát hagyjuk keledezni.
Megkenjük tojással és előmelegített sütőben 170 fokon kb. fél órát sütjük. (szép aranybarnára).


Jó étvágyat!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések